Profesor Vlaisavljević dobio upozorenje pred otkaz: Gdje su ti koje sam vrijeđao

Radiosarajevo.ba
Profesor Vlaisavljević dobio upozorenje pred otkaz: Gdje su ti koje sam vrijeđao
PrtScr / Ugo Vlaisavljević

"Grupa profesora s Odsjeka za filozofiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu već godinama pokušava na svaki način da me vrijeđa, poništi ugled i dostojanstvo i upozorenje pred otkaz doneseno je bez ijednog dokaza, izjave, činjenice, papira pa i razgovora" - ovako Ugo Vlaisavljević, profesor Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, komentira pisano upozorenje pred otkaz koje mu je poslao Muhamed Dželilović, dekan Filozofskog fakulteta.

U tom upozorenju se, između ostalog, navodi da je on (Vlaisavljević) vrijeđao zaposlene, obavlja poslove na drugim visokoškolskim ustanovama (univerziteti u Mostaru, Zenici i Nikšiću) bez pisane saglasnosti dekana, neovlašteno ulazio u Dekanat fakulteta itd., pišu Nezavisne novine.

"Upozorenje je stiglo nakon mojih žalbi na rad Dekanata i novog dekana. Odgovor na žalbu Upravnog odbora koju sam uputio u oktobru čekao sam mjesecima, da bi se na kraju ispostavilo da je taj odgovor neko ukrao i sakrio u pisarnici", kaže Vlaisavljević, dodajući da se tako nije radilo, lažno optuživalo i sankcioniralo ni u vrijeme inkvizicije.

On kaže da je poslije toga tražio da se u pisarnici nađe odgovorno lice koje je sakrilo ili ukralo taj odgovor na žalbu i da je onda uslijedilo upozorenje pred otkaz, u kojem se navodi da je neke osobe napadao i vrijeđao.

"Ko su ti ljudi koje sam vrijeđao? Imaju li imena? Kako sam ih vrijeđao", pita se Vlaisavljević, naglašavajući da je, umjesto da se utvrdi nečija odgovornost, ispalo da je on napravio neki eksces.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije