Škola iz Bihaća se oglasila povodom hapšenja direktora Fatiha Keskina

Radiosarajevo.ba
Škola iz Bihaća se oglasila povodom hapšenja direktora Fatiha Keskina
Foto: Nacionalni park Una / Direktor škole u sredini

Učenici, roditelji učenika i članovi nastavnog kolektiva Richmond Park Schools šokirani činom hapšenjem direktora škole u Bihaću, saopćenjem za javnost su se oglasili iz ove ustanove.

Priveden direktor škole u Bihaću Fatih Keskin, počelo hapšenje "gulenovaca" u BiH?

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti: 

"Naime, direktor škole Fatih Keskin koji tu funkciju obavlja od 2014. godine pozvan je u ponedjeljak (2. decembar) telefonom da se sljedećeg dana javi u MUP Unsko-sanskog Kantona što je on i učinio. Nakon razgovora kojeg je obavio u službenim prostorijama Ministarstva iz nama nepoznatih razloga član našeg nastavog tima, direktor, muž i otac dvoje djece službenim vozilom u pratnji službenih lica odveden je u nepoznatom pravcu.

Nije mu omogućeno da se javi advokatu. Kada se sljedeći put javio rekao je da se nalazi u Imigracionom centru u Lukavici.

Apelujemo na sve organe vlasti da stanu u zaštitu vladavine prava, da zaštite u ovom slučaju naše legalne i legitimne istitucije, njihove uposlenike i nadasve naše učenike i njihove roditelje. Članovi našeg kolektiva su zgroženi i jednostavno ne znamo kako danas djeci da objasnimo šta se zapravo desilo tokom jučerašnjeg dana kada se odgovorna osoba koja godinama odgovorno i savjesno predstavlja našu školu u Bihaću iz svoje učionice u roku od nekoliko sati našla u kampu u Lukavici. Ovo je slučaj bez presedana za jednu školu.

Sada, kada je biti prosvjetni radnik izazovnije nego ikada i kada su Bihać i Kanton suočeni sa teškim ljudskih dramama koje se odvijaju pred našim očima naš kolektiv je uspijevao i uspijeva podići ljestvicu kvaliteta obrazovanja u Kantonu i pripremiti naše buduće generacije za izazove koji su pred njima.

Stoga ovakav tretman od strane Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-Sanskog kantona i Terenskog ureda Bihać Službe za poslove sa strancima koji su se oglušili o naše pozive da nam objasne o čemu se radi smatramo neprihvatljivim i poniženjem za naše učenike i njihove roditelje, za naš kolektiv i naravno porodicu našeg profesora i direktora Fatiha Keskina.

Od predstavnika naše države očekujemo zaštitu", stoji u saopćenju Richmond Park Schools 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije