Učenici podigli glas zbog stanja u školi: Miševi, razbijeni inventor, haos…

Radiosarajevo.ba
Učenici podigli glas zbog stanja u školi: Miševi, razbijeni inventor, haos…
Foto: Jabuka.tv / Gimnazija fra Dominika Mandića u Širokom Brijegu

Prozori porazbijani, vrata ne postoje, miševi i mišji izmet u prostorijama, radna temperatura četiri stepena, presvlačenje u zahodima umjesto u svlačionicama – sve je to slika trenutnog stanja u sportskoj dvorani Gimnazije fra Dominika Mandića u Širokom Brijegu.

Stanje u Gimnaziji, čija se nekadašnja slava još često spominje, a i iz koje i u novije vrijeme izlaze brojni nadareni učenici koji ostvaruju uspjehe na različitim natjecanjima, natjeralo je učenike da upute otvoreno pismo nadležnim institucijama.

Pismo potpisuje 225 učenika i profesora i mi ga prenosimo u cijelosti:

“Mi kao učenici koji pohađajamo širokobriješku Gimnaziju želimo istaknuti probleme koji se tiču školske dvorane. Zbog kritičnog stanja u njoj, profesori tjelesne i zdravstvene kulture odlučili su prekinuti s nastavom dok se ne stvore osnovni uvjeti za rad.

Dvorana ima 37 reflektora, od kojih je 5 funkcionalno, svlačionice nemaju vrata i većina nas je primorana presvlačiti se u sanitarnim čvorovima koji su nefunkcionalni i izvor su zaraza, bakterija i bolesti.

U dvorani nema grijanja i trebali bi održavati nastavu na 4 Celzijeva stupnja, dok je optimalna temperatura za rad 16/17 stupnjeva.

Gimnazija fra Dominika Mandića u Širokom Brijegu - undefined

Prozori dvorane su razbijeni, a vrata uopće nema, kako na već spomenutoj svlačionici tako niti na ulazu u hodnik dvorane. Također, miševi i njihov izmet postali su dio naše dvorane.

Navedene stvari su samo prioriteti koje bi trebalo riješiti. Naš ravnatelj je rekao kako će problemi biti riješeni do drugoga obrazovnog razdoblja, no u dvoranu nitko još nije ni kročio. Ravnateljica strukovne škole također ništa još ne poduzima iako dvorana pripada i njima.

Budući da mi učenici nemamo nikakvog utjecaja. Slušamo kako će se sve riješiti, no nitko ništa ne radi, a već je skoro veljača. Nadamo se da će problemi uskoro biti riješeni jer mi ovako više ne možemo. Vaši gimnazijalci", piše u otvorenom pismo učenika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije