Učenici osnovnih škola posjetili „Dom oslobodilaca“ na Žuči

Radiosarajevo.ba
Učenici osnovnih škola posjetili „Dom oslobodilaca“ na Žuči
Općina Novi Grad / Osnovci posjetili Memorijal na Žuči
“Dom oslobodilaca” na brdu Žuč, koji je svečano otvoren 8. juna na Dan odbrane Općine Novi Grad Sarajevo i obilježavanja godišnjice Bitke za brdo Žuč, danas su posjetili učenici novogradskih osnovnih škola „Umihana Čuvidina, „Avdo Samilović".

Učenici su ovom prilikom pogledali stalnu izložbenu postavku „Memorijal Dom oslobodilaca brdo Žuč“, koja je realizovana u saradnji sa JU „Muzej Sarajeva“, a u sklopu koje su izloženi eutentični eksponati, ostaci granata, čahura, oružja i drugih predmeta.

Predavanje o Žuču, mjestu gdje je vođena jedna od velikih, slavnih i teških bitki za odbranu grada Sarajeva govorio je Sado Šatrović, predsjednik Udruženja „Druga viteška brigada“ Novi Grad Sarajevo.

Od danas u „Domu oslobodilaca“ služit će se i besplatna kafa za sve posjetioce, a na raspolaganju će svakim danom od 10 do 18 sati biti kustos izložbe koji će prezentovati činjenice iz naše bliske historije. 

„Dom oslobodilaca“ bit će za sve građane otvoren svakim danom od 10 do 22 sata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije