Ubice Arnele Đogić: Bili smo pijani, uzmite nam to kao olakšavajuću okolnost

Radiosarajevo.ba
Ubice Arnele Đogić: Bili smo pijani, uzmite nam to kao olakšavajuću okolnost
Foto:Arhiv / Ilustracija
Današnje ročište u Vrhovnom sudu Federacije Bosne i Hercegovine ponovo je uzburkalo javnost, budući da su na njemu Avdija Selimović i Muriz Brkić, osuđene ubice Arnele Đogić, zatražili smanjenje kazne.

Vrhovni sud FBiH danas je razmotrio njihovu žalbu na presudu Kantonalnog suda u Zenici, a kako je ranije za Radiosarajevo.ba potvrdila glasnogovornica Vrhovnog suda FBiH Ilhana Tahmaz Jamak, odluku o ovoj žalbi Sud će donijeti sutra.

Današnje ročište bilo je zanimljivo iz razloga što su tokom njega dvojica optuženih, Selimović i Brkić izjavili da su tokom činjenja zločina bili u alkoholiziranom stanju, te su zamolili sud da im to uzme kao olakšavajuću okolnost u donošenju nove odluke. Također, navedeno je i da je ova kazna za njih dvojicu prestroga, posebno jer su sarađivali s pravosudnim organima, prenosi N1.

"Svaki dan se sjetim njenih riječi: 'Joj Avdija, nemoj molim te'. Šta da vam kažem, nije lako. Brat joj ovo nije mogao izdržati, on je u bolnici i sad odavde moramo u posjetu njemu. Nije se lako nositi s ovim", izjavio je nakon ročišta Edin Đogić, brat ubijene Arnele.

Podsjećanja radi, Brkić i Selimović su 27. februara 2016, u Olovu dogovorili da ubiju Arnelu, koja se prethodno duži period zabavljala s Avdijom, a, nakon prekida, započela je vezu s Kenanom Trakićem zbog čega je Avdija bio ljubomoran. Nakon što su je usmrtili, tijelo su bacili niz liticu visoku 70 metara.

Poslije toga su se odvezli prema Olovu, a u mjestu Čunište izašli su iz vozila i oprali ruke. Kasnije su bacili i Arneline stvari, a potom su otišli u kafanu, gdje su pili i slavili.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije