U zeničkom zatvoru se gradi novi paviljon za 238 osuđenika

Fena
U zeničkom zatvoru se gradi novi paviljon za 238 osuđenika
Foto: Radio ZENIT / Radovi na izgradnji novog paviljona

U Kazneno-popravnom zavodu zatvorenog tipa Zenica počela je izgradnja Paviljona IX, projektirane površine 2.686 m2 u kojem je predviđen smještaj 238 osuđenika.

Najgori zatvor Balkana: Cinkaroše kažnjavamo silovanjem, zadnji bijeg upisan 1996.

Novi paviljon se gradi u svrhu rasterećenja postojećih neuvjetnih smještajnih kapaciteta, kao i zbog boljeg nadzora osuđenika.

Izgradnja Paviljona IX finansirana je sredstvima Evropske unije namijenjenim za podršku Bosni i Hercegovini u području vladavine prava i osiguravanja učinkovitosti, profesionalnosti i nezavisnosti sektora pravosuđa.

Vrijednost radova je 2.152.000 eura, a planirano vrijeme izgradnje je 12 mjeseci. Izvođač je "Almy-Gradnja", dok je nadzor nad izvođenjem radova povjeren firmi "Aksa" iz Zenice, saopćeno je iz Press službe ZDK.

"Razvoj sektora pravosuđa je među prioritetima Vlade Zeničkog-dobojskog kantona", kazao je premijer ZDK Mirza Ganić, izražavajući očekivanje da će izvođač završiti radove u predviđenom roku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije