U Zagrebu kiša i grad: Kakvo vrijeme očekuje BiH u naredna četiri dana

Radiosarajevo.ba
U Zagrebu kiša i grad: Kakvo vrijeme očekuje BiH u naredna četiri dana
Foto: Patrik Macek / Pixsell / Grad u Zagrebu

Glavni grad Hrvatske jutros su pogodili težak grad i kiša, a pogoršanje vremena stiglo je i u Bosnu i Hercegovinu.

Kiša nas očekuje narednih nekoliko dana. Federalni hidrometeorološki zavod objavio je prognozu za naredna četiri dana.

U subotu, u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalno slaba kiša povremeno može padati u Hercegovini i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab, većinom južnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar istočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 8°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 15 i 20°C.

U nedjelju, u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom u drugoj polovini dana. Vjetar slab, većinom južnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka u Bosni između 15 i 22°C, a u Hercegovini od 14 do 18°C.

U ponedjeljak, u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom. Padavine su većinom slabijeg intenziteta. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 6 i 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 12 i 17°C.

U utorak, u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno sa slabom kišom. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 13 i 18°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije