U Tuzli i Bihaću sutra skupovi podrške uhapšenom generalu Atifu Dudakoviću

Radiosarajevo.ba
U Tuzli i Bihaću sutra skupovi podrške uhapšenom generalu Atifu Dudakoviću
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Atif Dudaković

U organizaciji Koordinacije boračkih Saveza Tuzlanskog kantona, na Trgu žrtava Srebrenice u Tuzli će se u ponedjeljak održati „Miting podrške generalu Dudakoviću“.

Mitingu će prisustvovati i UG Žene Srebrenice, predstavnici Vlade i Skupštine Tuzlanskog kantona, te brojne druge nevladine organizacije i udruženja.

- Pozivamo građane Tuzle i Tuzlanskog kantona da se pridruže mitingu, u nastojanju da dokažemo da je ratni put Armije BiH i generala Dudakovića bio častan čin odbrane golorukog naroda od agresije i genocida – navodi se iz Press službe Koordinacije boraca TK.

Delegacije i učesnici „Mitinga podrške generalu Dudakoviću“  će položiti i cvijeće na spomen obilježje „Kapija“.

Također, u ponedjalj s početkom u 12 sati, u Bihaću će se održati veliki skup podrške generalu Atifu Dudakoviću i uhapšenim pripadnicima Petog korpusa.

Boračke organizacije i udruženja Grada Cazina pozivaju građane na zajednički polazak od stadiona Alinac istoga dana u 11 sati. Heroji Petog korpusa nisu bili zločinci i svi oni koje je branio Peti korpus i sačuvao Bihaćki okrug od genocida i uništenja, imaju patriotsku dužnost i obavezu prisustvovati ovom skupu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije