Ujić: Ne znamo zašto su migranti zaustavljeni, u toku sastanci

A. B.
Ujić: Ne znamo zašto su migranti zaustavljeni, u toku sastanci
Radiosarajevo.ba / Slobodan Ujić, direktor Službe za poslove sa strancima
Autobusi s migrantima koji su jutros iz Sarajeva krenuli prema Mostaru zaustavljeni su u Konjicu, potvrđeno je iz Operativnog centra Ministarstva za unutrašnje poslove Hercegovačko-neretvanskog kantona (MUP HNK-a).

Prema prvim informacijama, ne postoji nikakva zvanična odluka Vlade HNK-a u vezi s migrantima.

Iz MUP-a HNK-a su naveli da su u toku sastanci i da trenutno ne mogu dati više informacija. Istakli su da su migranti trenutno u Konjicu i da se ne kreću prema Salakovcu kod Mostara.

Direktor Službe za poslove sa stranica Slobodan Ujić za Radiosarajevo.ba je kazao da nemaju informacije zbog čega je došlo od ovakve odluke i zaustavljanja migranata u Konjicu.

Migranti izmješteni iz parka prekoputa Vijećnice: Autobusima krenuli ka Mostaru

"Služba za poslove sa strancima je učinila sve što je mogla i u djelo sprovela izmještanje migranata iz parka kod Vijećnice. Mi smo imali sastanak s Vijeće ministara Bosne i Hercegovine,  a odluku o premještanju migranata je donijelo Ministarstvo sigurnosti BiH", kazao nam je Ujić.

Migranti se vraćaju na Ivan-Sedlo: Vlada HNK-a zabranila dolazak u Salakovac

Iz Vlade HNK-a nisu mogli komentirati ovu situaciju.

Migrantima, među kojima je značajan broj djece, pomagale su uglavnom humanitarne organizacije, kao i pojedini građani Sarajeva.

Jutros su autobusi sa oko 250 migranata iz parka prekoputa Vijećnice u Sarajevu krenuli ka izbjegličkom centru Salakovac.

Kapacitet centra u Salakovcu je 296 mjesta i u potpunosti je opremljen za zbrinjavanje migranata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije