Štrajk ljekara i stomatologa u svim zdravstvenim ustanovama FBiH

Fena
Štrajk ljekara i stomatologa u svim zdravstvenim ustanovama FBiH
Pixabay / Ilustracija
Upravni odbor Saveza strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije, u skladu s odlukom Skupštine Sindikata, najavljuje štrajk upozorenja koji počinje u četvrtak 17. novembra od 10.00 do 11.00 sati.

Štrajk će biti u svim zdravstvenim ustanovama na području FBiH, gdje je Sindikat ljekara organiziran, a razlog su stalna odgađanja početka pregovora oko kolektivnog ugovora između Saveza strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije Federacije BiH, sa jedne strane, te Federalnog ministarstva za zdravstva i kantonalnih ministarstava zdravstva sa druge strane.

Upravni odbor Saveza strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije očekuje i nada se, da će Federalno ministarstvo zdravstva što prije otpočeti pregovore sa ovim Sindikatom, i tako spriječiti kolaps zdravstvene zaštite na području Federacije BiH, saopćeno je iz Upravnog odbora Sindikata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije