U Sarajevu jutros -5: Objavljena prognoza do ponedjeljka, dolaze kiša i snijeg

Radiosarajevo.ba
U Sarajevu jutros -5: Objavljena prognoza do ponedjeljka, dolaze kiša i snijeg
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros povećane niske naoblake ima na području Krajine, sjevera i sjeveroistoka Bosne. U ostatku zemlje je vedrije.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Drvar -9; Bugojno i Jajce -8; Bjelašnica i Zenica -6; Banja Luka, Grude i Sarajevo -5; Sanski Most i Široki Brijeg -4; Doboj i Livno -3; Bijeljina i Ivan Sedlo -2; Bihać -1; Gradačac, Tuzla i Zvornik 0; Mostar 2; Trebinje 3; Neum 5°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 957hPa, za 13hPa je veći od normalnog i ne mijenja se.

Bioprognoza: Uz stabilno vrijeme, većina populacije će se osjećati bolje, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata neće biti suviše izražene. Jutro hladnije, nakon vedrije noći, stoga je preporučljivo biti oprezniji u ovom periodu i primjereno se odjenuti. Sa odmicanjem dana, opšta slika će se lagano popravljati u cijeloj zemlji. Na jugu sunčanije, pri tome će, povremeno jače sjeverno strujanje, djelimično kvariti ugođaj. 

Danas će povećane niske naoblake biti na području Krajine, sjevera i sjeveroistoka Bosne. U centralnim i istočnim područjima većinom sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Sunčano u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Vjetar u Bosni slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini slaba bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5°C, na jugu zemlje od 10 do 13°C. U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka oko 3°C.

U petak magla i niska naoblaka se očekuju po kotlinama u centralnim i istočnim područjima i sjevernim područjima zemlje. Od sredine dana postepeno naoblačenje sa juga. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -7 i -1°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 8°C, na jugu zemlje od 10 do 13°C.

U subotu u Bosni i Hercegovini oblačno. Povremeno će padati slaba kiša. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 3°C, na jugu zemlje do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom. Na planinama će padati i snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno. Slabijih padavina može biti u jutarnjim satima. Smanjenje oblačnosti poslije podne. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9°C, na jugu zemlje od 9 do 13°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije