U Sarajevu jutros 12 stepeni: Objavljena prognoza i za dane vikenda

Radiosarajevo.ba
U Sarajevu jutros 12 stepeni: Objavljena prognoza i za dane vikenda
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Jesen u parku kod Druge gimnazije

Jutros je u našoj zemlji pretežno oblačno vrijeme. Kiša pada u Hercegovini i ponegdje u centralnim područjima Bosne.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bjelašnica 2; Zenica 7; Ivan Sedlo, Tuzla, Zvornik 8; Bijeljina, Drvar, Sokolac 9; Banja Luka, Doboj, Jajce, Livno 10; Bugojno, Prijedor, Srebrenica 11; Grude, Sanski Most, Sarajevo, Trebinje 12; Gradačac, Široki Brijeg 13; Mostar, Stolac 14; Bihać 16; Neum 17.

Bioprognoza: Biometeorološke prilike su nepovoljne. Nestabilno vrijeme, padavine i južina, kod osjetljivih osoba uzrokovaće jačanje tegoba, vezano uz njihove bolesti. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju. 

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Prije podne padavine uglavnom u Hercegovini, zapadnim i djelimično centralnim područjima Bosne. Poslije podne i u večernjim satima kiša u većini područja. Vjetar slab do umjeren jugozapadni. Dnevna temperatura od 12 do 18 °C. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Padavine uglavnom poslije podne i u večernjim satima. Dnevna temperatura oko 14 °C.

U petak prije podne pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini i sjevernim područjima Bosne. Poslije podne prestanak padavina i djelimično razvedravanje. U večernjim satima jače naoblačenje praćeno kišom očekuje se u većini područja. Na planinama sa slabim snijegom. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 6 do 11, na jugu 13, a dnevna od 10 do 16 °C.

U subotu u većem dijelu Bosne pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom ili rosuljom u jutarnjim satima i dio prijepodneva. U Hercegovini pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od 2 do 7, na jugu od 6 do 11, a dnevna od 5 do 10, na jugu od 12 do 16 °C.

U nedjelju prije podne pretežno sunčano sa maglom po kotlinama i uz riječne tokove. Poslije podne i u večernjim satima porast naoblake. Jutarnja temperatura od 2 do 7, na jugu do 10, a dnevna od 7 do 12, na jugu do 16 °C.

U ponedjeljak oblačno vrijeme sa kišom. Više padavina u drugom dijelu dana. Tokom poslijepodneva ili u večenjim satima u Bosni kiša prelazi u susnježicu i snijeg. Jutarnja temperatura od 2 do 6, na jugu od 6 do 10, a dnevna od 5 do 11, na jugu do 14 °C. Pad temperature zraka krajem dana i u večernjim satima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije