U Sarajevu i Trebinju jutros ista temperatura: U narednim danima ponovo udari vjetra

Radiosarajevo.ba
U Sarajevu i Trebinju jutros ista temperatura: U narednim danima ponovo udari vjetra
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Sebilj

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Kiša je registrovana u Hercegovini, jugozapadnim, centralnim i sjevernim područjima Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica 0; Livno 6; Drvar 7; Bugojno, Ivan Sedlo, Sokolac i Srebrenica 8; Grude, Jajce i Zvornik 9; Prijedor i Sanski Most 10; Banja Luka i Bihać 11; Bijeljina, Sarajevo, Stolac i Trebinje 12; Brčko, Doboj, Mostar i Zenica 13; Tuzla 15; Neum 16°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 937hPa, za 8hPa je ispod normale i raste.

Bioprognoza: Mada će negativni uticaj promjene oslabiti, prolazak ciklone iznad naše zemlje i dalje uslovljava nestabilne vremenske prilike, stoga je i biometeorološka prognoza još uvijek lošija. Nešto ugodnije će biti na sjeveroistoku Bosne i Hercegovine. Moguća je pojava magle u unutrašnjosti, pretežno u jutarnjim satima, kada je poželjno biti oprezniji, te po potrebi reducirati kretanje. U ostatku dana, trebali bi umanjiti aktivnosti.

Danas u Bosni i Hercegovini kiša prije podne. U drugoj polovini dana bez padavina i sunčanije. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17°C. U Sarajevu prije podne umjereno do pretežno oblačno. Prolazno može pasti malo kiše. U drugoj polovini dana sunčanije. Najviša dnevna temperatura zraka oko 14°C.

U utorak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Vjetar većinom slab do umjerene jačine jugoistočnog smjera. Jaki udari vjetra se očekuju na zapadu i jugozapadu Bosne. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C.

U srijedu prognozira se pretežno oblačno vrijeme uz slabu kišu, ili prolazno jači pljusak. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 16°C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije