U Sarajevu i Stocu jutros ista temperatura: Objavljena prognoza i za dane vikenda

Radiosarajevo.ba
U Sarajevu i Stocu jutros ista temperatura: Objavljena prognoza i za dane vikenda
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Austrougarske zgrade u Titovoj ulici

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove ima magle.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Sokolac -2; Drvar 1; Bugojno i Livno 2; Grude, Jajce i Sanski Most 3; Bijeljina, Prijedor, Široki Brijeg, Srebrenica, Tuzla i Zenica 4; Banja Luka, Bjelašnica, Brčko i Doboj 5; Ivan Sedlo, Sarajevo i Stolac 6; Zvornik 7; Mostar 8; Trebinje 9; Gradačac 12; Bihać i Neum 14°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 946hPa, za 1hPa je iznad normale i opada.

Bioprognoza: Biometeorološka prognoza je relativno povoljna. Uz porast temperatura tokom dana, većina populacije će biti boljeg raspoloženja i primjerene radne motivacije. Manje poteškoće izgledne su u jutarnjim satima, obzirom da će biti svježije, kao i poslije podne, kada bi se, usljed strujanja toplijeg zraka, mjestimično mogao pojačati osjet sparine. Opšta slika lošija u noći, kada će, pod uticajem nadolazeće promjene vremena, tegobe kod osjetljivih osoba biti izraženije. 

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. U Hercegovini porast oblačnosti u poslijepodnevnim satima, a u Bosni tokom noći na četvrtak. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24°C. U Sarajevu sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 21°C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom. Vjetar slab do umjerene jačine. U Bosni vjetar istočnog i jugoistočnog smjera, a u Hercegovini južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C na jugu zemlje do 24°C.

U petak u Hercegovini pretežno sunačno vrijeme. U Bosni više oblačnosti prije podne, sunčano u drugoj polovini dana. Po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni prije podne će biti i magle. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7°C, na jugu zemlje od 9 do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21°C na jugu zemlje do 25°C.

U subotu u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Prije podne u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje od 9 do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama u Bosni prije podne lokalno će biti magle. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje od 10 do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije