U Sarajevu i na Bjelašnici jutros ista temperatura: Kad dolazi naoblačenje

Radiosarajevo.ba
U Sarajevu i na Bjelašnici jutros ista temperatura: Kad dolazi naoblačenje
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Zimska idila iznad grada

Jutros u Hercegovini i na jugozapadu Bosne vedro, a u ostalim područjima pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Han Pijesak -9; Ivan Sedlo -6, Bjelašnica, Sarajevo -4; Jajce, Tuzla, Srebrenica, Foča -2; Gradačac, Doboj -1; Bihać, Banja Luka, Bijeljina, Prijedor 0; Trebinje 1; Mostar 3;

Bioprognoza: Pod uticajem stabilnog vremena, biometeorološke prilike će biti relativno povoljne, pri tome na jugu i u Krajini ugodnije, sa dužim sunčanim intervalima. Hronični bolesnici i meteoropati trebali bi osjetiti djelimično olakšanje. Tokom većeg dijela dana, neophodno je posvetiti više pažnje odijevanju. U unutrašnjosti zemlje, problemi kod osjetljivih osoba su mogući zbog dužeg zadržavanja naoblake i pojave magle. Poželjno je reducirati aktivnosti. 

Danas će u Hercegovini i na jugozapadu Bosne preovladavati sunčano vrijeme. U ostatku zemlje pretežno oblačno, uz djelimično razvedravanje poslije podne. Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 1 do 7, na jugu od 8 do 12 °C. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično razvedravanje tokom dana. Dnevna temperatura oko 1 °C.

U srijedu u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom ili niskom naoblakom. U ostalim područjima sunčano. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu od 1 do 6, a dnevna od 3 do 9, na jugu od 8 do 13 °C.

U četvrtak u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom ili niskom naoblakom. U ostalim područjima sunčano uz malu do umjerenu oblačnost- Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu od 2 do 6, a dnevna od 2 do 8, na jugu od 9 do 14 °C.

U petak u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom ili niskom naoblakom. U ostalim područjima sunčano. U večernjim satima naoblačenje. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu od 2 do 7, a dnevna od 4 do 9, na jugu od 8 do 14 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

AccuWeather također je najavio naoblačenje od petka, s tim što su oni objavili i prognozu za vikend, te za oba dana vikenda, ali i za ponedjeljak najavili kišu:

AccuWeather - undefined

PrtScr: AccuWeather

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije