U Sarajevu danas 11 stepeni: Kakvo će nam vrijeme biti ove sedmice

Radiosarajevo.ba
U Sarajevu danas 11 stepeni: Kakvo će nam vrijeme biti ove sedmice
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / U sarajevu dana izmjereno pet stepeni / Arhiv

Jutros je u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku naše zemlje pretežno vedro. Po kotlinama centralne i istočne Bosne ima magle.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Sokolac -6; Bjelašnica, Jajce, Zenica -1; Banja Luka, Doboj, Prijedor, Srebrenica 0; Bijeljina, Bugojno, Sanski Most, Tuzla 1; Drvar, Stolac 2; Sarajevo, Zvornik 3; Mostar, Široki Brijeg 4; Ivan Sedlo 6; Trebinje 7; Livno 8; Gradačac 10; Grude 11; Bihać 13; Neum 14.

Bioprognoza: Uz povoljne biometeorološke prilike većina populacije će biti boljeg raspoloženja. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti. Tokom jutra i večeri neophodno je posvetiti više pažnje odijevanju, obzirom da će biti hladnije, sa temperaturama primjerenim ovom dijelu godine, u ostatku dana toplije. Nešto lošija opšta slika moguća je u Hercegovini, gdje bi slabije padavine mogle povremeno kvariti ugođaj. 

Danas će u Hercegovini i u zapadnim područjima Bosne preovladavati uglavnom pretežno oblačno vrijeme. U ostatku naše zemlje sunčano. Po kotlinama centralne i istočne Bosne sa maglom i sumaglicom. Vjetar slab do umjeren južnog smjera. Dnevna temperatuta od 10 do 16 °C. U Sarajevu sunčano. Dnevna temperatura oko 11 °C.

U utorak u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ostatku naše zemlje uglavnom sunčano. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne može biti magle ili sumaglice. Jutarnja temperatura od 3 do 8, na jugu od 9 do 13, a dnevna od 10 do 16 °C.

U srijedu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne ili u večernjim satima ponegdje u Hercegovini i na jugozapadu Bosne je moguća slaba kiša. Jutarnja temperatura od 3 do 8, na jugu od 9 do 13, a dnevna od 10 do 16 °C.

U četvrtak pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većem dijelu naše zemlje. Jutarnja temperatura od 4 do 9, na jugu od 10 do 15, a dnevna od 10 do 16 °C, javlja Federalna hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije