U Sarajevu 6, u Neumu jutros 11 stepeni: U narednim danima kiša i snijeg

Radiosarajevo.ba
U Sarajevu 6, u Neumu jutros 11 stepeni: U narednim danima kiša i snijeg
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Sunčani januar

Jutros je u našoj zemlji bilo pretežno oblačno vrijeme. U zapadnim i jugozapadnim područjima registrovana je i kiša.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -4 stepeni, Zenica 0, Sokolac i Tuzla 1, Ivan Sedlo i Zvornik 2, Bijeljina i Trebinje 3, Brčko i Livno 4, Bugojno 5, Doboj, Grude, Jajce, Sarajevo i Srebrenica 6, Gradačac i Mostar 7, Bihać, Prijedor i Široki Brijeg 8, Banja Luka 9, Sanski Most i Stolac 10, Neum 11 stepeni. 

Bioprognoza: Biometeorološka prognoza je relativno povoljna. Tokom prijepodneva će biti ugodnije, potom će se, pod uticajem pogoršanja vremena i padavina, opšta slika pokvariti. Pri tome će uticaj južine oslabiti, temperature će biti primjerenije ovom periodu godine i neće oscilirati u velikom rasponu, što će djelimično olakšati tegobe osjetljivim osobama. U manjem obimu, moguće su reakcije poput glavobolje, nervoze, nesanice. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju. 

Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima u Krajini i na jugozapadu Bosne se očekuje kiša i susnježica. U ostaku dana i u večernjim satima u Bosni sa kišom i susnježicom koja će postepeno prelaziti u snijeg, a u Hercegovini sa kišom. Vjetar slab do umjeren u jutarnjim satima južni i jugoistočni, a u ostatku dana u skretanju na sjeverni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura od 3 do 10, na jugu od 7 do 13 stepeni. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa kišom koja će preći u susnježicu i snijeg. Padavine uglavnom poslije podne i u večernjim satima. Najviša dnevna temperatura oko 6 stepeni.

U subotu oblačno vrijeme. Na zapadu i sjeverozapadu Bosne sa snijegom ili susnježicom. U Hercegovini povremeno sa slabom kišom. temperature od -4 do 0, na jugu od 3 do 8, a dnevne od -2 do 4, na jugu od 6 do 11 °C.

U nedjelju pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini. U većem dijelu Bosne kiša ili snijeg se očekuje u jutarnjim satima. Dio prijepodneva slab snijeg je moguć još ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne. Jutarnje temperature od -4 do 2, na jugu od 2 do 8, a dnevne od 0 do 6, na jugu od 6 do 12 °C.

U ponedjeljak pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima kiša se očekuje u Hercegovini, a u Krajini, zapadu i jugozapadu Bosne snijeg. Jutarnje temperature od -5 do 0, na jugu od 2 do 7, a dnevne od -1 do 4, na jugu od 5 do 10 °C, javlja Fedrealni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije