U Sarajevu 5, u Neumu jutros 13 stepeni: U narednim danima ponovo kiša

Radiosarajevo.ba
U Sarajevu 5, u Neumu jutros 13 stepeni: U narednim danima ponovo kiša
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Kiša u Sarajevu

Jutros je u Bosni oblačno. U većem dijelu Hercegovine je vedro. Oblačno je na sjeveru Hercegovine.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Livno 0; Bjelašnica 1; Ivan Sedlo 2; Široki Brijeg 3; Grude 4; Bugojno, Drvar, Gradačac, Jajce i Sarajevo 5; Banja Luka, Bihać, Doboj, Sanski Most, Stolac, Tuzla i Zenica 6; Bijeljina 7; Trebinje 10; Mostar 11; Neum 13°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 946hPa, za 2hPa je iznad normale i opada.

Bioprognoza: Tmurno vrijeme, uz niže temperature, povećanu naoblaku i strujanje hladnog zraka, kod većine ljudi će negativno djelovati na raspoloženje, a hroničnim bolesnicima će uzrokovati nešto jače tegobe. Poželjno je posvetiti pažnju odijevanju. U Bosni, sa odmicanjem dana, opšta slika će se postepeno popravljati, uz lagani rast temperatura, u Hercegovini sunčanije i ugodnije tokom prijepodneva. 

Danas u Bosni oblačno prije podne. U drugoj polovini dana postepeno smanjenje oblačnosti. U Hercegovini pretežno sunčano. Prije podne oblačno na sjeveru Hercegovine. U večernjim satima novo naoblačenje sa juga. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Krajem dana vjetar mijenja smjer na jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 13°C, na jugu zemlje od 15 do 19°C. U Sarajevu prije podne oblačno. U drugoj polovini dana smanjenje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura zraka oko 11°C.

U subotu oblačno vrijeme. Prije podne kiša je moguća u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Poslije podne ili večernjim satima sa kišom u većini područja. Jutarnja temperatura od 5 do 11, na jugu od 9 do 14, a dnevna od 11 do 17, na jugu i sjeveroistoku Bosne od 16 do 22 °C.

U nedjelju pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većini područja. Na sjeveru i sjeveroistoku Bosne uglavom bez padavina. Obilnije padavine se očekuju u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Vjetar umjeren do jak sa olujnim udarima južnog smjera. Jutarnja temperatura od 10 do 15, na jugu od 14 do 18, a dnevna od 18 do 24 °C.

U ponedjeljak pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većini područja. Jutarnja temperatura od 9 do 15, na jugu od 13 do 18, a dnevna od 14 do 20, na jugu do 22 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije