U saobraćajnoj nesreći kod Goteborga poginule kćerke bivšeg specijalca MUP-a RBiH

Radiosarajevo.ba
U saobraćajnoj nesreći kod Goteborga poginule kćerke bivšeg specijalca MUP-a RBiH
Foto: Goteborgs Posten / Nesreća u kojoj su poginule su sestre Elma (19) i Irma Usto (20)

Švedski mediji i danas se bave istragom teške saobraćajne nesreće koja se dogodila kod Goteborga, u kojoj su poginule četiri osobe, od kojih dvije porijeklom iz Bosne i Hercegovine. 

Prema pisanju portala Goteborgs Posten, sjeverno od tunela Tingstad, poginule su sestre Elma (19) i Irma Usto (20), kćerke Midhata Uste Mirze, nekadašnjeg pripadnika Specijalne jedinice MUP-a RBiH.

Usto, koji je među prijateljima i rodbinom bio poznat i kao Ćupo,  u Švedsku je otišao da živi nakon završetka agresije na našu zemlju.

Brojni mediji u Švedskoj pišu o tragičnoj nesreći u Goteborgu, u mkojoj su pored mladih Bosanki poginule još muška i ženska osoba, također mlađe od 20 godina. 

Nesreća u kojoj su poginule su sestre Elma (19) i Irma Usto (20) - undefined

"Nesreća se dogodila u nedjelju ujutro u 4.07 sati. Automobil je udario u betonski stub, sjeverno od tunela Tingstad, na Olskroksmotetu. U nesreći su poginule četiri osobe", navodi Goteborgs Posten.

Švedska policija je, osim istrage kako se dogodila nesreća, krenula i u potragu za osobom koja je snimila sabraćajnu nesreću prije dolaska policije i pobjegla s mjesta tragedije.

"Sve to se klasificira kao prekršaj za širenje privatnog snimka bez dozvole", piše Göteborgs-Posten, koji navodi da se očekuje da se snimka uskoro objavi na društvenim platformama. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije