U prvih 100 dana vlast u RS ispunila dva obećanja

Istinomjer
U prvih 100 dana vlast u RS ispunila dva obećanja
Foto: Istinomjer / Sa današnjeg pressa u Banjoj Luci

Od ukupno 217 obećanja partija koje su formirale Vladu Republike Srpske, u prvih 100 dana njenog rada  u potpunosti su ispunjena dva obećanja, koja se odnose na povećanje plata prosvjetnim radnicima te potpisivanje Povelje o srpskom kulturnom prostoru. Započet je rad na ispunjavanju 63 obećanja, u progresu je rad na ispunjavanju 7 datih obećanja, prekršeno je jedno obećanje, a 5 ih je neutemeljeno. U slučaju 139 obećanja nije započet rad na njihovom ispunjavanju.

Istinomjer prati obećanja koja su u predizbornoj kampanji za Opće izbore 2018. godine dale partije koje čine Vladu RS (SNSD, DNS i SPRS, NDP i Ujedinjena Srpska), a u obzir su uzeti postojeći predizborni programi onih stranaka koje su imale svoje programske dokumente, ali i obećanja sa predizbornih skupova onih partija koje program nisu dostavile. Najviše obećanja dao je DNS (70), dok su najmanje konkretnih obećanja imali u Ujedinjenoj Srpskoj, tako da Istinomjer prati tek 6 obećanja ove partije.

Najviše obećanja Istinomjer je evidentirao u oblasti ekonomije, njih 97, a nakon prvih 100 dana rada Vlade RS u ovoj oblasti ocjenu „nije započeto“ dobilo je 56 obećanja, dok je rad na ispunjavanju započet u slučaju  38 obećanja. Istinomjer je dva obećanja u ovoj oblasti ocijenio kao „neutemeljena“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije