U Prijedoru poplavljeno 200 kuća, Sana se izlila na više mjesta

Radiosarajevo.ba
U Prijedoru poplavljeno 200 kuća, Sana se izlila na više mjesta
Foto: Bojana Majstorović - RAS / Prijedor

U Prijedoru je proglašeno vanredno stanje odbrane od poplava dok je poplavljeno oko 200 kuća u naseljima Raškovac, Gomjenica, Tukovi, i Brezičani.

Oglasio se i gradonačelinik Prijedora - Milenko Đaković i potvrdio da se Sana izlila na više mjesta.

"Procjenjuje se da u cijelom gradu još uvijek ima električne energije, i da su obezbijeđeni uslovi za snabdijevanjem vodom. U punom kapacitetu na terenu su vozila koja će dovoziti vreće za obezbjeđivanje objekta, jer nažalost voda prelijeva na mnogim mjestima obale rijeke Sane i razlijeva se, a posebno su ugrožena naselja Gomjenica, Raškovac Tukovi, Brezičani i gotovo cijeli sanski pojas na području grada", rekao je Đaković, javlja Srpskainfo.

Dodao je da će nadležni štab pratiti situaciju i preduzimati neophodne mjere za borbu sa prilivom vode koja počinje podsjećati na 2014. godinu.

Sportska dvorana Mladost će biti spremna za smještaj ljudi koji bi mogli biti evakuisani iz ugroženih područja.

"Još ima padavina, ali u visinskim zonama, kao što je Ribnik smanjen je intezitet i skoro su prestale padavine, što bi nam tokom dana i noći olakšalo situaciju i mi očekujemo u tom smislu da neće biti situacija kao što je bilo 2014. jer je daleko veći intezitet padavina bio u to vrijeme", rekao je šef Odsjeka civilne zaštite grada Prijedora Dušan Vranješ.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije