Diljem BiH vodostaji u porastu, poplavljeno 20 hektara zemljišta kod Gračanice

Fena
Diljem BiH vodostaji u porastu, poplavljeno 20 hektara zemljišta kod Gračanice
Anadolija / Arhiva/Ilustracija
Zbog obilnih padavina koje su tokom prethodna 24 sata zahvatile veći dio Bosne i Hercegovine, brojni građani strahuju od novih proljetnih poplava u našoj državi.

Iz Federalne uprave Civilne zaštite izvijestili su kako se aktivno prati stanje na terenu, kada je riječ o poplavama, te su istakli kako je u protekla 24 sata poplavljeno 20 hektara poljoprivrednog zemljišta kod Gračanice.

Ističu kako je vodostaj na brani hidroelektrane Modrac jutros iznosio 199,31 m.n.m., odnosno na samoj granici tačke preljeva, ali pozitivno je da je nivo mjerenja u odnosu na isto vrijeme jučer niži za 25 cm.

Ipak, zbog visokog vodostaja rijeke Spreče, koji je veći za 20 cm u odnosu na nivo kada se primjenjuju redovne mjere odbrane od poplava, stanovništvo općine Gračanica je zabrinuto.

U blagom porastu su vodostaji rijeka i svih vodenih tokova u Zeničko-dobojskom kantonu, zaključuje se u izvještaju FUCZ-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije