Općinski sud Sarajevo: Danas suđenje ministru Draganu Mektiću

Radiosarajevo.ba
Općinski sud Sarajevo: Danas suđenje ministru Draganu Mektiću
Foto: Arhiv / Dragan Mektić

U Općinskom sudu u Sarajevu danas će biti nastavljeno suđenje po tužbi potpredsjednika Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH Ružice Jukić protiv ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića zbog klevete i povrede ugleda i časti.

Na ročištu će biti saslušana vršilac dužnosti glavnog tužioca Tužilaštva BiH Gordana Tadić, te iznesene završne riječi u ovom slučaju, prenosi Srna.

Jukić je Mektića tužila nakon nastupa u televizijskoj emisiji na FTV-u, a njena opunomoćenica, odvjetnica Jelica Vuković Sudu je predložila pregled snimka emisije “Pošteno”  kao i čitanje članaka s portala “Oslobođenja”.

Mektić je na posljednjem ročištu  osporio osnovanost tužbe za klevetu, koju je protiv njega podnijela  Jukić. Ministar se u sudnici pojavio bez advokata.

Za njega je čudno da mu se na teret stavljaju čak i komentari trećih lica na društvenim mrežama. Uz jasnu osudu prijetećih i uvredljivih sadržaja, ministar je novinarima priznao da mu imponuje podatak koji pokazuje da svoje nezadovoljstvo radom pravosudnih institucija izražavaju ljudi svih nacionalnosti u BiH.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije