U Olovu proglašeno stanje prirodne nesreće uslijed velikih padavina

N. K.
U Olovu proglašeno stanje prirodne nesreće uslijed velikih padavina
BiH je jučer u poslijepodnevnim satima pogodilo nevrijeme praćeno jakim pljuskom i vjetrom, što je u pojedinim dijelovima naše države izazvalo da se lokalni potoci pretvore u bujice.

Prema riječima Fahrudina Solaka, direktora FUCZ-a, najgore stanje bilo je u Olovu.

"U Olovu je Općinski načelnik proglasio stanje prirodne nesreće u pet mjesnih zajednica zbog rijeke Stupčanice koja je nadošla i koja je poplavila pojedine usjeve. Još jučer su naši timovi bili na terenu i sanirali probleme koji su se pojavili. Također, niti jedan stanovnik uslijed jučerašnjih padavina nije bio ugrožen.", rekao je Solak za Radiosarajevo.ba.

Solak navodi da su uništeni mostovi u naseljima Dugandžići i Gurdići, a svi putevi na ovom području su oštećeni. Svi propusti i kanalizaciona mreža u spomenutim naseljima su začepljeni.

Kako nam je rekao direktor FUCZ-a, i u ostalim gradovima su zabilježene velike količine padavina, a u glavnom bh. gradu Sarajevu do kasno u noć pripadnici FUCZ-a su ispumpavali vodu iz podrumskih prostorija u nekoliko zgrada u naselju Dobrinja, te su i ovi problemi riješeni.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije