U Neumu jutros u 8 sati 17 stepeni: Pripremite se za kišu, pljuskove i grmljavinu

Radiosarajevo.ba
U Neumu jutros u 8 sati 17 stepeni: Pripremite se za kišu, pljuskove i grmljavinu
Foto: Bljesak.info / Neum

Jutros je u Bosni pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini vedro. Ponegdje u centralnim i sjeverozapadnim područjima Bosne je zabilježena kiša.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 5; Livno 10; Ivan Sedlo 11; Bugojno, Gradačac, Grude, Sokolac 12; Drvar, Sarajevo, Široki Brijeg 13; Bihać, Bijeljina, Brčko, Doboj, Jajce, Prijedor, Sanski Most, Trebinje, Zenica 14; Tuzla 15; Banja Luka, Mostar, Srebrenica, Stolac, Zvornik 16; Neum 17 stepeni.

Danas će u Bosni preovladavati pretežno oblačno vrijeme, u Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Dio prijepodneva u Bosni sa povremenom i slabom kišom. Na jugoistoku Hercegovine poslije podne je moguć lokalni pljusak. Vjetar slab u Bosni zapadni i sjeverozopadni, a u Hercegovini jugozapadni. Dnevne temperature od 13 do 19, na jugu od 20 do 26 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Toko prijepodneva sa povremenom i slabom kišom. Dnevna temperatura oko 17 stepeni.

BIOMETEOROLOŠOKA PROGNOZA je relativno povoljna. U Bosni, nestabilno vrijeme, praćeno padavinama u prijepodnevnim satima, loše će djelovati na osjetljive osobe. Od meteoropatskih reakcija moguće su dekoncentracija, reumatski bolovi, razdražljivost, nesanica. Na jugu će opšta slika, uz više sunca, većim dijelom dana biti ljepša. Sa noćnim satima, ugodnije u cijeloj zemlji.

Objavljena je prognoza za naredna tri dana:

U srijedu, 25.09.2019., u Bosni i Hercegovini djelomično vedro. Lokalno slabija kiša od kasnih poslijepodnevnih sati prema kraju dana. Vjetar slab, uglavnom zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 11, na jugu zemlje do 15 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24 stepena.

U četvrtak, 26.09.2019., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno sa kišom i pljuskovima. Poslije podne prestanak padavina. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14, na jugu zemlje do 17 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20, na jugu zemlje do 25 stepeni.

U petak, 27.09.2019., u Hercegovini pretežno sunčano. U Bosni više oblačnosti prije podne. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu zemlje do 14 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23, na jugu zemlje do 26 stepeni, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije