U Neumu jutros 21 stepen, najavljene veće padavine za vikend

Radiosarajevo.ba
U Neumu jutros 21 stepen, najavljene veće padavine za vikend
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Kiša u Sarajevu

Jutros je u većem dijelu zemlje oblačno vrijeme sa kišom. Djelomično vedro i bez padavina na području Krajine.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica 4; Prijedor 9; Livno 10; Gradačac i Ivan Sedlo 11; Banja Luka, Doboj, Jajce i Tuzla 12; Bijeljina, Bugojno, Sokolac 13; Grude, Sanski Most, Sarajevo i Zvornik 14; Bihać, Srebrenica i Zenica 15; Široki Brijeg 16; Stolac i Trebinje 17; Mostar 18; Neum 21 stepen. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 931hPa, za 13hPa je ispod normale i raste.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Djelomično vedro na području Krajine. U Bosni slaba kiša, više padavina u Hercegovini. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20 stepeni.

U Sarajevu oblačno, povremeno može padati slaba kiša. Najviša dnevna temperatura zraka oko 16 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Uz nestabilno, vjetrovito i povremeno tmurno vrijeme, mada bez izrazitih temperaturnih oscilacija, kod osjetljivih osoba moguće su nešto jače tegobe, ponajviše u vidu glavobolje, nervoze i dekoncentracije. Pri tome će opšta slika biti lošija u Hercegovini, pretežno zbog obilnijih padavina, u odnosu na ostatak zemlje.

Objavljena je i prognoza za naredna tri dana:

U četvrtak, 7.11.2019., u Bosni i Hercegovini prije podne pretežno oblačno vrijeme, lokalno sa slabom kišom. U drugoj polovini dana postepeno smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17°C.

U petak, 8.11.2019., u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne u Bosni se očekuje dosta magle i niske naoblake. Vjetar slab južnog smjera. Jačanje juga tokom noći na subotu. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C, na jugu zemlje do 18°C.

U subotu, 9.11.2019., u Bosni i Hercegovini novo jače naoblačenje koje će usloviti kišu. Više padavina u Hercegovini. Vjetar umjerene jačine južnog smjera, povremeno sa jakim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije