Buran politički vikend: SDA i SDP otkrivaju kandidate za Predsjedništvo

E. H.
Buran politički vikend: SDA i SDP otkrivaju kandidate za Predsjedništvo
Sljedeći vikend na političkoj sceni Bosne i Hercegovine bit će posebno zanimljiv, jer su čak dvije velike bh. političke partije, SDA i SDP BiH, za subotu i nedjelju najavile predstavljanje svojih kandidata za Predsjedništvo BiH.

Prva će to uraditi Stranka demokratske akcije (SDA), na Konvenciji u subotu, 26. maja na 28. godišnjicu osnivanja ove stranke. Tada će javnost doznati da li će kandidat SDA za Predsjedništvo BiH na predstojećim izborima biti Sebija Izetbegović, Šefik Džaferović ili Safet Softić, koji su dobili većinsku podršku osnovnih organizacija.

Zanimljivo je da će samo dan kasnije, u nedjelju 27. maja, SDP BiH u sarajevskom Domu mladih otkriti ko će ovu stranku predstavljati kao kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH na oktobarskim izborima. Pretpostavlja se da bi to mogao biti potpredsjednik SDP-a i zastupnik u Parlamentarnoj skupštini BiH Denis Bećirović, koji je i dobio najveću podršku osnovnih jedinica ove partije.

Tim povodom predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić uputio je tokom vikenda pismo članovima ove stranke, napominjući da SDP BiH na demokratski način sprema sve procese za izbore.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije