U narednim danima očekuju nas snijeg i minusi

Radiosarajevo.ba
U narednim danima očekuju nas snijeg i minusi
U narednim danima u Bosni i Hercegovini očekuje se slab snijeg i temperature koje će se kretati od minus pet do devet stepeni Celzijusa, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH).

Danas se u BiH prije podne očekuje oblačno vrijeme, a jutros je po kotlinama i uz riječne tokove bilo magle ili niskih oblaka

Drugog dana vikenda u Bosni i Hercegovini očekuje se oblačno vrijeme tokom većeg dijela dana. U jutarnjim satima slab snijeg se prognozira u centralnim i istočnim područjima, rjeđe na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Smanjenje oblačnosti od poslijepodnevnih sati.

Jutarnja temperatura zraka većinom između minus četiri i nula, na jugu zemlje do pet, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između nula i četiri, na jugu zemlje od pet do devet stepeni.

Početkom sedmice u Bosni i Hercegovini prije podne očekuje se novo naoblačenje. Krajem dana u Krajini se prognozira slab snijeg. Jutarnja temperatura zraka većinom između minus pet i minus jedan, na jugu zemlje do tri, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između jedan i pet, na jugu zemlje od pet do devet stepeni.

U utorak u Bosni i Hercegovini očekuje se oblačno vrijeme. Snijeg se prognozira u Krajini, zapadnim, sjevernim područjima Bosne i na planinama. Očekuje se novih 10-20 centimetara snijega. U ostalim dijelovima zemlje u nizinama se prognozira kiša ili susnježica. Jače padavine u Hercegovini i jugozapadu Bosne.

Jutarnja temperatura zraka većinom između minus dva i jedan, na jugu zemlje do pet, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između minus jedan i četiri, na jugu zemlje od pet do osam stepeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije