U narednim danima i do 27 stepeni: Meteorolozi objavili kad nam stiže zahlađenje

Radiosarajevo.ba
U narednim danima i do 27 stepeni: Meteorolozi objavili kad nam stiže zahlađenje
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Jesen u parku kod Druge gimnazije

Jutros u Bosni i Hercegovini preovladava sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove ima magle.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bugojno 0; Drvar i Sokolac 1; Jajce i Livno 2; Sanski Most i Zenica 3; Široki Brijeg 4; Banja Luka, Prijedor i Sarajevo 5; Bihać, Doboj, Grude, Ivan Sedlo, Srebrenica i Tuzla 6; Bjelašnica 8; Zvornik 10; Trebinje 11; Mostar 12; Gradačac 13; Neum 16°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 946hPa, za 1hPa je iznad normale i raste. 

Bioprognoza: Uz povoljne biometeorološke prilike, sunčano i stabilno vrijeme, većina populacije će se osjećati ugodnije. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata će se umanjiti. Nakon svježijeg jutra, danju će temperature zraka osjetnije porasti. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima u poslijepodnevnim satima, obzirom da će biti nadprosječno toplo za ovaj period.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26°C. U Sarajevu sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 24°C.

U subotu prije podne na podučju Krajine, sjeveru zemlje, po kotlinama u centralnim i istočnim područjima i uz riječne tokove biće magle. U cijeloj Bosni sunčano u drugoj polovini dana. Sutra u Hercegovini sunčano vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C, na jugu zemlje i do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C, na jugu zemlje do 27°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva na području Krajine, sjeveru zemlje, po kotlinama u centralnim i istočnim područjima i uz riječne tokove biće magle. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26°C.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva lokalno po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Povećanje oblačnosti se očekuje krajem dana. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 20 i 25°C.

U utorak u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje tokom noći na srijedu. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 23°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije