U Mostaru jutros 28 stepeni: Objavljena prognoza do subote, opet najavljuju kišu

Radiosarajevo.ba
U Mostaru jutros 28 stepeni: Objavljena prognoza do subote, opet najavljuju kišu
Foto: Radiosarajevo.ba / Stari most

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano. U Bosni lokalno po kotlinama ima magle.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 10; Sokolac 14; Bugojno 15; Ivan Sedlo 16; Sarajevo i Srebrenica 17; Prijedor i Tuzla 18; Livno i Sanski Most 19; Banja Luka, Bihać, Zenica i Zvornik 20; Bijeljina, Doboj i Grude 21; Brčko 22; Gradačac i Trebinje 23; Neum i Široki Brijeg 26; Mostar 28°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 950hPa, za 7hPa je veći od normale i opada.

Bioprognoza: Opšta slika će, uz više sunca biti ljepša u Hercegovini. U prijepodnevnim satima svježije i ugodnije, u drugom dijelu dana pojačan osjet sparine, uz mjestimičnu naoblaku, mogao bi uzrokovati manje probleme osjetljivim osobama, izraženije u centralnim dijelovima zemlje. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti na otvorenom. Moguće su slabije meteoropatske reakcije poput glavobolje, nervoze, dekoncentracije, problemi sa snom. 

Danas u Hercegovini pretežno sunčano. U Bosni pretežno sunčano prije podne. U drugoj polovini dana u Bosni povećanje oblačnosti. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32°C, na jugu do 35°C. U Sarajevu prije podne sunčano. Više oblačnosti u drugoj polovini dana. Najviša dnevna temperatura oko 28°C.

U srijedu u Hercegovini pretežno sunčano. U Bosni prije podne umjereno do pretežno oblačno. U drugom dijelu dana u Bosni smanjenje oblačnosti. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 33°C, na jugu do 35°C.

U četvrtak u Hercegovini sunčano. U Bosni sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 19°C, na jugu zemlje i do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 34°C, na jugu zemlje do 36°C.

U petak u Hercegovini sunčano. U Bosni sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje i do 25°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 34°C, na jugu do 37°C.

U subotu u Hercegovini pretežno sunčano. U Bosni nestabilno s pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20°C, na jugu zemlje i do 25°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30°C, na jugu do 35°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije