U kamionu s gumama pronađeno 5 imigranata iz Afganistana

Fena
U kamionu s gumama pronađeno 5 imigranata iz Afganistana
Infobijeljina.com / Ilustracija
Pripadnici Jedinice granične policije Bijeljina u petak su spriječili ilegalni prelazak državne granice pet državljana Afganistana, među kojima četiri maloljetnika.

Ilegalni migranti otkriveni su u kamionu registarskih oznaka Republike Srbije prilikom ulaska u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača. U kamionu su prevožene automobilske gume iz Republike Srbije u BiH, izvijestila je Granična policija BiH.

Granična policija BiH intenzivnije pregleda teretna motorna vozila prilikom ulaska iz Republike  Srbije i Crne Gore, što je doprinijelo poboljšanim rezultatima u otkrivanju ilegalnih migranata koji BiH pokušavaju koristiti kao tranzitno područje u namjeravanom odlasku u zemlje EU. Otkriveni Afganistanci vraćeni su u Republiku Srbiju u skladu sa Sporazumom o readmisiji.     

Iz GP BiH podsjećaju kako su pripadnici JGP Bijeljina 28. juna otkrili još pet državljana Afganistana.

JGP Bijeljina je u 2017. godini u 10 slučajeva otkrila 58 ilegalnih migranata, od čega 35 državljana Pakistana, 20 Afganistana, dva Indije i jednog Sirije. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije