U jutrošnjoj akciji FUP-a na Dobrinji uhapšen Dragan Mioković

Radiosarajevo.ba
U jutrošnjoj akciji FUP-a na Dobrinji uhapšen Dragan Mioković
U velikoj policijskoj akciji koju po nalogu tužioca iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju provode pripadnici FUP-a uhapšen je i Dragan Mioković.

Mioković je inače bivši savjetnik federalnog ministra unutrašnjih poslova Predraga Kurteša i bivši uposlenik MUP-a KS-a.

Postupajući po navedenom Izvještaju Federalna uprava policije je po nalogu Tužilaštva BiH provela opsežne istražne radnje i utvrdila postojanje osnova sumnje da su državljani BiH inicijala P. K. (1953), D. M. (1958), te K. K.(1971), E. M.(1976) i jedan strani državljanin inicijala A. R., u periodu od 2011. do 2014. godine, u okviru ogranizovane kriminalne grupe, prethodno osmišljenim i usuglašenim zajedničkim djelovanjem pristupili provođenju mjera i radnji u cilju zaključenja štetnog ugovora u vrijednosti od 2.155.000 KM za nabavku softverske i hardverske opreme radi uspostave Jedinstvenog sistema centralnog matičnog registra FBiH, sa unaprijed dogovorenim dobavljačem i to  provođenjem postupka pregovaranja bez objave javnog poziva, te su na taj način sebi pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od cca milion KM, a za koji iznos je oštećen Budžet Federacije BiH, navode iz FUP-a.

Uhapšeni su još i bivši ministar MUP-a KS-a i MUP-a FBiH Predrag Kurteš, te bliski saradnik nekadašnjeg lidera SDP-a Zlatka Lagumdžije Kemal Kačapor, kao i još dvije osobe, među kojima je jedan strani državljanin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije