U Federaciji BiH ilegalno radila 52 autootpada i autoservisa

Radiosarajevo.ba
U Federaciji BiH ilegalno radila 52 autootpada i autoservisa
Kontrolom 83 autootpada i autoservisa te drugih poslovnih subjekata koji se bave prodajom polovnih dijelova za putnička motorna vozila u Federaciji BiH utvrđeno je da 52 posluju nelegalno.

Za 19 se vrše dodatne provjere i kontrola.

Akciju su proveli policijski službenici Federalne uprave policije i kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova u suradnji s Poreskom upravom FBiH.

Prilikom dvodnevnih aktivnosti pronađeno je i zapečaćeno više od 130 putničkih motornih vozila, 16 kombi vozila, više desetina motora i mjenjača za putnička motorna vozila, 350 šasija od putničkih motornih vozila te veće količine dijelova.

Za nelegalne poslovne subjekte Porezna uprava FBiH je izdala rješenja o zabrani obavljanja djelatnosti te izvršila pečaćenje objekta.

Ove aktivnosti su, kako je saopćeno iz Federalne uprave policije, dio mjera i radnji koje provede u saradnji s kantonalnim ministarstvima unutrašnjih poslova i drugim nadležnim institucijama za provođenje zakona, u cilju borbe protiv organizovanog kriminala u vezi s otuđenjima motornih vozila.

Podsjećaju da otuđena motorna vozila završavaju u autootpadima gdje se rasklapaju s ciljem daljnje preprodaje dijelova.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije