U džepu ubijenog napadača na Slavišu Krunića pronađen ključni dokaz u istrazi

Radiosarajevo.ba
U džepu ubijenog napadača na Slavišu Krunića pronađen ključni dokaz u istrazi
Foto: Srpskainfo / Policija na mjestu događaja

Istražioci su u džepu napadača Željka Kovačevića pronašli mobilni telefon, koji je pomogao u brzom rasvjetljavanju ubistva banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića, javlja Srpska Info.

Izvor iz istrage navodi da je ubistvo Krunića unaprijed isplanirano i izvela ga je dobro organizovana kriminalna grupa, pa je kompletnu istragu preuzelo Republičko javno tužilaštvo.

Ubice su sa dvije različite strane sačekale Krunića, koji se u trenutku napada približavao kući, gdje ga je čekala supruga sa troje maloljetne djece.

"Kada je Krunićeva Toyota prišla imanju, ubice su pod okriljem mraka ispucali rafale sa dvije strane. Koristili su pancirne metke, što takođe govori o riješenosti da se izvrši ubistvo. Nakon što su Krunićevi pratioci uzvratili vatru, ubijen je napadač Željko Kovačević, dok je drugi pobjegao prema obližnjoj šumi. Očigledno je da se radilo o unaprijed pripremljenoj likvidaciji Slaviše Krunića. Na mjestu obračuna pronađeno je više čaura koje će biti predmet vještačenja kako bi se utvrdilo tačno koje su oružje koristili napadači, ali je očigledno da se radilo o automatskom oružju", rekao je izvor portala Srpska Info.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije