U budžet Srebrenice uvršten milion eura pomoći Vlade Srbije

Fena
U budžet Srebrenice uvršten milion eura pomoći Vlade Srbije
Tematska sjednica Skupštine općine Srebrenica održana je danas zbog izmjene općinskog budžeta, s obzirom na to da  je Vlada Srbije donirala milion eura pomoći za razvoj te općine. 

Odbornici su razmatrali i usvojili Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o usvajanju budžeta općine Srebrenica za 2018. godinu i Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o izvršenju budžeta općine Srebrenica za 2018.godinu.

Načelnik općine Srebrenica Mladen Grujičić zahvalio je na donaciji Vladi Srbije te naglasio da će ona biti korištena za zapošljavanje stanovništva u Srebrenici.

"Zainteresovana je firma iz Srbije, odnosno holandska firma koja već postoji u Srbiji, a radi se o fabrici koja se bavi proizvodnjom stolica i ostalog namještaja. Nakon otvaranja te firme u startu bi bilo zaposleno 100 radnika, a broj radnika za tri godine bi porastao na 350", kazao je za medije Grujičić.

Odbornici Skupštine općine Srebrenica  naknadno su u dnevni red uvrstili i tačku  o dodjeli poslovnih prostorija na korištenje političkim subjektima uz naknadu plaćanja u iznosu od 0,50 KM po m2.

Općinski budžet za narednu 2018. godinu iznosi 11,5 miliona KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije