U Bosni i Hercegovini danas se očekuje nestabilno vrijeme

Fena
U Bosni i Hercegovini danas se očekuje nestabilno vrijeme
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Stiglo zahlađenje i kiša

U Bosni i Hercegovini jutros preovladava pretežno oblačno vrijeme. Pljuskovi i slaba grmljavina su registrovani na krajnjem jugu i jugoistoku Hercegovine.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati: Bjelašnica 8, Livno 10, Ivan-sedlo 11, Bugojno, Sarajevo, Srebrenica i Tuzla 12, Bihać, Bijeljina, Gradačac, Jajce i Zvornik 14, Banja Luka, Brčko i Sanski Most 15, Doboj, Grude, Prijedor i Široki Brijeg 16, Mostar i Trebinje 18 i Neum 20 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 943hPa, za 2hPa je ispod normale i opada.

Danas u Bosni i Hercegovini očekuje se nestabilno vrijeme. Prijepodne lokalnih pljuskova i grmljavine će biti u Hercegovini, a u drugoj polovini dana i u Bosni. Vjetar slab do umjerene jačine, većinom južnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar istočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 26, na jugu zemlje do 29 stepeni.

U Sarajevu djelomično vedro. U poslijepodnevnim satima je moguć pljusak sa grmljavinom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 24 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije