U Bosanskoj Otoci ponovo zaustavljen voz s migrantima i izbjeglicama

Radiosarajevo.ba
U Bosanskoj Otoci ponovo zaustavljen voz s migrantima i izbjeglicama
FOTO: Fena / Voz saobraća na relaciji Bihać-Sarajevo

Jutros je na području Bosanske Otoke ponovo zaustavljen voz u kojem su se nalazili migranti i izbjeglice. To policija radi skoro svaki dan, podsjetio je u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Ale Koričić.

Prema njegovim riječima, prilikom dolaska svakog voza se vrše provjere.

Kao razlog za zaustavljanje vozova je naveo nemogućnost prihvatnih centara na području ovog dijela Bosne i Hercegovine da zbrinu još veći broj migranata i izbjeglica.

Naglasio je da se u ovim prihvatnim centrima nalazi više od četiri hiljade ljudi.

Korićić je za portal Radiosarajevo.ba naveo da se nakon zaustavljanja voza, migranti i izbjeglice vraćaju na mjesta s kojih su došli. Uglavnom u Sarajevo, ali i druge gradove poput Tuzle i Bijeljine.

Također je podsjetio da većina njih ne traži azil, ali da se prihvatni centri u Krajini nastoje pobrinuti za posebno osjetljive kategorije.

Napomenuo je da očekuje povećanje broja migranata i izbjeglica u Unsko-sanskom kantonu, što će dodatno zakomplicirati situaciju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije