U Bihaću palo 50 centimetara snijega, nove padavine prouzrokovale brojne probleme

Radiosarajevo.ba
U Bihaću palo 50 centimetara snijega, nove padavine prouzrokovale brojne probleme
Nove padavine na području Krajine prouzrokovale su nove probleme, posebno u Bihaću, gdje je u proteklih nekoliko sati palo čak 13 litara padavina po metru kvadratnom.

Prema informacijama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, visina sniježnog pokrivača u Bihaću trenutno iznosi 50 centimetara, a dodatni problem za građane stvaraju padavine koje od prethodne noći nikako ne prestaju.

Također, zbog kvara tri trafostanice, od čega dvije na području Bihaća i jedna na području Cazina, veliki broj domaćinstava je bez električne energije, a iz Elektroprivrede BiH ističu kako su njihove ekipe na terenu te da se uskoro očekuje sanacija novonastalih kvarova.

Kada je riječ o rijeci Uni njen vodostaj je u značajnom porastu, a trenutno iznosi 58 centimetara. Iz resornih preduzeća poručuju da je vodosnabdijevanje na prostoru cijelog Unsko-sanskog kantona zadovoljavajuće, ali i dalje voda nije za piće, pa se preporučuje prokuhavanje.

Svi putevi su prohodni, ali se saobraćaj odvija otežano zbog snijega koji se zadržava na cestama, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije