U Bihaću jutros 10, a u Mostaru 2 stepena: U narednim danima ponovo snijeg

Radiosarajevo.ba
U Bihaću jutros 10, a u Mostaru 2 stepena: U narednim danima ponovo snijeg
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Snijeg u Sarajevu, januar 2019.

Jutros je u Hercegovini pretežno oblačno vrijeme, a u Bosni pretežno vedro.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bjelašnica, Zenica -6; Doboj, Jajce -5; Ivan Sedlo, Tuzla -3; Sarajevo -2; Grude, Livno, Trebinje, Zvornik 0; Bijeljina 1; Brčko, Mostar, Široki Brijeg, Stolac 2; Bugojno 4; Gradačac 5; Neum, Sanski Most 6; Banja Luka 8; Bihać 10;

Bioprognoza: Biometeorološke prilike biće povoljnije u centralnim i istočnim dijelovima zemlje. U Krajini, na jugozapadu i u dijelu Hercegovine, opšta slika će biti lošija usljed južine i nestabilnog vremena, izraženije u drugom dijelu dana. Moguće su meteoropatske reakcije u vidu glavobolje, dekoncentracije, promjene raspoloženja, u noći problemi sa snom. 

Danas će na zapadu i jugozapadu Bosne i u većem dijelu Hercegovine preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ostatku naše zemlje sunčano. Krajem danan ili u večernjim satima ponegdje u Hercegovini je moguća slaba kiša, a na jugozapadu Bosne kiša ili susnježica. Vjetar u Bosni slab do umjeren jugozapadni, a u Hercegovini slab istočni i sjeveroistočni. Krajem dana i u večernjim satima u Krajini se očekuju jaki udari juga. Dnevne temperature od 3 do 9, na jugu Hercegovine, sjeveru i sjeverozapadu Bosne do 12 °C. U Sarajevu pretežno sunčano. Dnevna temperatura oko 5 °C.

U petak prije podne umjereno do pretežno oblačno, a poslije podne oblačno vrijeme. Tokom poslijepodneva i u večernjim satima kiša se očekuje u Hercegovini i Posavini, a u ostatku Bosne uglavnom sa susnježicom i snijegom. Jutarnje temperature od -2 do 4, na jugu od 2 do 8, a dnevne od 0 do 6, na jugu od 6 do 11 °C.

U subotu oblačno vrijeme. Na zapadu i sjeverozapadu Bosne povremeno sa slabim snijegom ili susnježicom. U Hercegovini slaba kiša se očekuje u večernjim satima. Jutarnje temperature od -5 do 0, na jugu od 2 do 8, a dnevne od -1 do 5, na jugu od 6 do 11 °C.

U nedjelju oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini i snijegom u Bosni. U Bosni padavine uglavonom poslije podne ili u večernjim satima. Jutarnje temperature od -4 do 2, na jugu od 4 do 10, a dnevne od -1 do 4, na jugu od 7 do 12 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije