U BiH se formira "Pokret demokratske akcije": U SDA smatraju da iza svega stoji Kukić

Radiosarajevo.ba
U BiH se formira "Pokret demokratske akcije": U SDA smatraju da iza svega stoji Kukić
Foto: Arhiv / Mirsad Kukić

Nakon raskola Stranke demokratske akcije koji se desio u Tuzlanskom kantonu, a zbog čega je i formana nova Vlada, kao sada stvari stoje, formirat će se i nova stranka koja će djelovati pod imenom "Pokret demokratske akcije".

U saopćenju KO SDA TK-a navodi se da se iza te nove političke opcije "kriju oni koji su cijelo vrijeme koristili SDA za svoje lične interese. Oni samo pokazuju svoje pravo lice i dokazuju da su bili u SDA dok su mogli koristiti i kontrolisati sistem SDA." U SDA smatraju da  iza ove nove stranke stoji Mirsad Kukić, još aktuelni potpredsjednik SDA kojim, međutim, prijeti isključenje iz ove stranke.

"Sve do sada su radili u ime ličnih ciljeva, a krili su se iza lažne brige za SDA, Banoviće, RMU Banovići i Tuzlanski kanton. Oštro osuđujemo pritiske na direktore Javnih ustanova i Javnih preduzeća, kao i na Načelnike klinika na UKC-u Tuzla kojih smo svjedoci posljednjih dana, od kojih se traži da potpišu pristupnicu i lojalnost njihovom novom političkom projektu, a za uzvrat im obećavaju da će ostati na svojim pozicijama", navodi se u saopćenju KO SDA TK. 

"Ovo je samo posljednji u nizu načina i poteza kojima su Kukić i njegovi saradnici uklanjali uspješne i cijenjene stranačke kadrove u TK, samo zato što nisu bespogovorno provodili njegovu politiku i ciljeve", stoji u obavijesti medijima. 

KO SDA TK pozvao je u saopštenju sve članove da proces obnove, reafirmacije uloge i utjecaja kadrova, te ostvarivanje potpune koordinacije SDA TK sa rukovodstvom SDA nastave i dovrše zajedno. 

Inače, danas, 26. februara je održana sjednica Povjereništva KO SDA TK, gdje je razmatrana aktuelna situacija u kantonu nakon aktivnosti koje su poduzete "u posljednjem periodu na raščišćavanju stanja i stabilizacije SDA".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije