U BiH oblačno, padavine u večernjim satima i tokom noći na subotu

Fena
U BiH oblačno, padavine u večernjim satima i tokom noći na subotu
U Bosni i Hercegovini danas će biti oblačno.

Padavine se očekuju od večernjih sati i tokom noći na subotu. Na jugu zemlje lokalno slaba kiša. U većini područja slab snijeg ili susnježica, ispočetka u nizinama i kiša. Više padavina na istoku Bosne. Formiranje sniježnog pokrivača u visini do 5 centimetara. Bez padavina u Krajini. Vjetar slab sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 2 i 7 stepeni, na jugu zemlje od 8 do 12 stepeni.

U Sarajevu oblačno. Slaba kiša se prognozira u večernjim satima, a tokom noći na subotu slab snijeg. Najviša dnevna temperatura zraka oko 4 stepena.

U Bosni i Hercegovini jutros je oblačno.

Temperature zraka izmjerene u sedam sati: Bjelašnica -7 stepeni, Drvar i Livno -1, Gradačac 1, Bijeljina, Bugojno, Sarajevo, Tuzla i Zvornik 2, Banja Luka, Bihać, Brčko, Doboj, Grude, Jajce i Zenica 3, Prijedor, Sanski Most i Široki Brijeg 4, Mostar i Stolac 6 i Trebinje 8 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 935Pa, za 9hPa je manji od normalnog i raste, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije