U BiH jutros sunčano, u Neumu 16 stepeni: Saznajte kakvo će vrijeme biti za vikend

Radiosarajevo.ba
U BiH jutros sunčano, u Neumu 16 stepeni: Saznajte kakvo će vrijeme biti za vikend
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Jesen na At Mejdanu

U Bosni i Hercegovini jutros je sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U Bosni po kotlinama ima magle.

Temperature zraka u 8 sati: Drvar, Sokolac 1 stepen, Bugojno 2, Livno 3, Jajce, Zenica 5, Široki Brijeg 6, Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Grude, Ivan-sedlo, Sanski Most, Srebrenica 7, Bihać, Brčko, Sarajevo, Tuzla 8, Prijedor 9, Zvornik 10, Bjelašnica 11, Mostar, Trebinje 12, Gradačac 15 i Neum 16.

U BiH danas će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Dio prijepodneva po kotlinama Bosne je s maglom. Vjetar će biti slab, veći dio dana, jugozapadni. Dnevne temperature od 22 do 28 stepeni.

U Sarajevu danas će biti sunčano. Dnevna temperatura oko 24 stepena.

Ludo vrijeme u BiH: Ovih dana 23 stepena, a saznajte kad stižu prvi minusi!?

Prema najavama meteorologa AccuWeathera, razdoblje do kraja oktobra u dijelu Bosne i Hercegovini bit će među najtoplijima u historiji mjerenja u ovom dijelu jeseni! Tako nas ove sedmice očekuje pretežno sunčano i toplo vrijeme, a dnevne temperature će prelaziti preko 20 stepeni. Do kraja sedmice u većem dijelu Bosne i Hercegovine bit će iznad 20 stepeni.

BIOMETEOROLOŠOKA PRILIKE su povoljne. Stabilno i sunčano vrijeme, uz porast temperatura zraka, ugodno će djelovati na većinu ljudi. Poteškoće kod hroničnih bolesnika moguće su usljed svježijeg i mjestimično maglovitog jutra u unutrašnjosti, u nastavku dana opšta slika će se posvuda poboljšati. Poželjno je slojevito odijevanje, kako bi se po potrebi raskomotili.

Objavljena je prognoza i za naredna četiri dana:

U petak 25.10.2019., sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima i veći dio prijepodneva po kotlinama Bosne i uz riječne tokove sa maglom. Vjetar slab sjevernih smjerova. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu od 13 do 17, a dnevna od 20 do 26, na jugu do 28 °C.

U subotu 26.10.2019., sunčano uz malu oblačnost. U jutarnjim satima i veći dio prijepodneva po kotlinama Bosne i uz riječne tokove sa maglom. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu od 11 do 16, a dnevna od 20 do 26, na jugu do 28 °C.

U nedjelju 27.10.2019., sunčano uz malu oblačnost. U jutarnjim satima i dio prijepodneva po kotlinama Bosne i uz riječne tokove sa maglom. Jutarnja temperatura od 7 do 13, na jugu od 12 do 17, a dnevna od 20 do 26, na jugu do 28 °C.

U ponedjeljak 28.10.2019., sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima i veći dio prijepodneva po kotlinama Bosne i uz riječne tokove sa maglom. Jutarnja temperatura od 7 do 13, na jugu od 12 do 18, a dnevna od 19 do 24, na jugu do 26 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije