U Banjoj Luci najveći problemi s bujicama i podzemnim vodama

AA
U Banjoj Luci najveći problemi s bujicama i podzemnim vodama
PrtScr / Zastrašujuće scene

Svi veći vodotoci na području Banja Luke su pod kontrolom, uključujući i Vrbas, a iz akumulacije hidroelektrane "Bočac" planski se ispušta voda kako bi jezero moglo da primi povećani priliv vode, usljed obilnih padavina, potvrđeno je u banjalučkom Gradskom štabu za vanredne situacije.

Kako je saopšteno, gradske službe su u stalnoj koordinaciji sa HE "Bočac" kako ne bi došlo do značajnijih problema na području Banjaluke, a zahvaljujući preventivnom ispuštanju vode iz akumulacije rijeka Vrbas apsorbovala je veliki priliv nabujale Vrbanje, bez izlaska iz korita.

Za sada, najveći problemi zabilježeni su na manjim, bujičnim potocima i podzemnim vodama, ali, trenutno, nema izvještaja o nijednom poplavljenom domaćinstvu, osim sporadičnog izlijevanja manjih vodotoka i nekoliko evidentiranih klizišta.

"Po našim podacima, nema poplavljenih domaćinstava i voda nije ušla niti u jednu kuću na području Banjaluke. Po prijavama u Centar za obavještavanje, naše službe su intervenisale na nekoliko lokacija, a mahom se radi o podzemnim vodama i problemima sa oborinskom kanalizacijom. Najveći problemi takve vrste evidentirani su na području Česme i Starčevice", rekao je Mladen Ćućun, šef Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije