Tuzlanski studenti: Oprostimo, ali nikada ne zaboravimo Kapiju!

Radiosarajevo.ba
Tuzlanski studenti: Oprostimo, ali nikada ne zaboravimo Kapiju!
Na tuzlanskom Pravnom fakultetu jučer su studenti organizirali tribinu pod nazivom ''Miris pokošene mladosti''.

U spomen na 71 prerano ugašen život na Tuzlanskoj kapiji.

Pred punim amfiteatrom Pravnog fakulteta pristunima se prvenstveno obratila predsjednica Asocijacije studenata Pravnog fakulteta Esmeralda Mrkaljević koja je istaknula da je bitno da se čuje glas mladih i da i oni imaju šta poručiti. Također učesnici ove tribine bili su i dekan Izudin Hasanović i studenti Leila Alijević, Mirza Mujezinović, Anisa Pračić Šehić, Šejla Handalić i Mirza Mustafagić.

Anisa Pračić Šehić je u svom govoru istaknula sljedeće:

''Možda ih ne vidite, ali ako samo sebi na trenutak, baš na ovaj dan, dopustite da zatvorite oči i otvorite srce, osjetit ćete njihovo prisustvo. I dalje su onako razigrani, bezbrižni, sretni i čekaju nas i našu mladost da nastavi živjeti tamo gdje je njihova prekinuta.''

Mirza Mujeznović sve prisutne je pogodio potresnim pričama porodica žrtava ovog masakra.

Ono što je poseban utisak ostavilo na sve prisutne jesu gosti ove tribine, i to iz Youth Initiative for Human Rights iz Srbije ispred kojih se Jana Vujić obratila prisutnima.

Student četvrte godine Pravnog fakulteta i govornik na ovoj tribini Mirza Mustafagić je istaknuo:

''Kao što je sam spomenuo na tribini, ljudski je oprostiti, mi opraštamo, ali na ovaj način zajedno s našim gostima iz Srbije gradimo mostove među mladima koji su snaga i budućnost ovih prostora, bilo koje nacionalnosti i vjere da su. Oprostimo, ali nikada ne zaboravimo Kapiju''.

Ovu tribinu organizirala je Asocijacija studenata Pravnog fakulteta uz pomoć profesora i osoblja Fakulteta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije