Tuzla poručila Banjoj Luci: Niste sami u borbi za pravdu!

Radiosarajevo.ba
Tuzla poručila Banjoj Luci: Niste sami u borbi za pravdu!
Foto: Impulsportal.net / Građani Banjaluke nisu sami u svojoj borbi za pravdu
Građani Banjaluke nisu sami u svojoj borbi za pravdu – poruka je koja je u četvrtak uveče upućena sa Solnog trga u Tuzli gdje je organizovan skup podrške roditeljima Davida Dragičevića, ali i svim članovima grupe Pravda za Davida.

Snijeg i hladnoća nisu omeli Tuzlake da se solidarišu sa Banjalučanima u čijem gradu je i dalje na snazi zabrana okupljanja za članove grupe Pravda za Davida.

Zbog uskraćenih osnovnih prava kao što je, između ostalog, i ono na mirna okupljanja, dio članova grupe došao je u Tuzlu na skup podrške.

Banjalučani su tom prilikom Tuzlacima predali na čuvanje zastavu sa likom Davida koju su pripadnici policije RS u noći 30. decembra bezuspješno pokušali oduzeti članovima grupe Pravda za Davida. Zastava će u Tuzli ostati do sljedećeg susreta Banjalučana i Tuzlaka.

Za razliku od represivne atmosfere u Banjoj Luci, u kojoj se riječ “pravda” gotovo više i ne smije izgovoriti naglas, Solnim trgom su odzvanjale parole “Pravda za Davida”, “Pravda za Dženana” I “Pravda za svu našu djecu”.

Tuzla je dignutom pesnicom na taj način poslala poruku građanima Banjaluke da nisu sami u borbi za istinu i bolju budućnost svoje djece, piše impulsportal.net

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije