Tuzla drugi najzagađeniji grad Europe, zbog magle otkazani letovi WizzAira

Radiosarajevo.ba
Tuzla drugi najzagađeniji grad Europe, zbog magle otkazani letovi WizzAira
Arhiv / Tuzla / Ilustracija
Zbog velikog zagađenja i magle koja se u popodnevnim satima nadvila nad šire područje grada Tuzle, s međunarodnog aerodroma u ovom gradu otkazani su brojni letovi.

Tačnije, prema informacijama iz WizzAira potvrđeno je da su, s Međunarodnog aerodroma Tuzla, danas otkazani letovi za Bilund, Basel i Berlin.

"Putnicima je osigurano osvježenje, obroci i u nekim slučajevima hotelski smještaj ili su im troškovi refundirani. Urađeno je besplatna promjena leta ili potpuna refundacija troškova karte. Činimo sve što je u našoj moći da pomognemo putnicima, jer su nam njihova sigurnost i sigurnost posade prioritet", naveli su iz WizzAira.

S druge strane, podaci Svjetske organizacije za monitoring kvalitete zraka pokazali su da je Tuzla danas među tri najzagađenija grada u Europi, zbog čega se stvorila velika koncentracija magle i smoga.

tuzla_zagadjenje_aqicn.jpg - undefined

Istaknuto je kako je indeks zagađenja zraka u Tuzli u ovim trenucima 288, što je mnogo više od dozvoljenih 50, te je jedino zagađeniji Brašov u Rumuniji, gdje je indeks kvalitete zraka u 18 sati iznosio 303.

"Takvo zagađanje zraka moglo bi ostaviti ozbiljne posljedice na cjelokupno stanovništvo. Upozoravamo građane da tokom boravka vani izbjegavaju bilo kakve napore. Najugroženije kategorije stanovništva su trudnice, stare osobe i djeca, osobe s respiratornim i srčanim problemima, te bi građani iz ovih kategorija morali bi ostati u zatvorenom", navodi se u instrukcijama udruženja EkoAkcija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije