Tužilaštvo USK: Migrant nije ubio pet osoba ni u Makedoniji ni u Grčkoj

Radiosarajevo.ba
Tužilaštvo USK: Migrant nije ubio pet osoba ni u Makedoniji ni u Grčkoj
FOTO: Fena / Migranti na granici BiH i Hrvatske

Prije nekoliko dana komesar MUP-a USK Mujo Koričić izjavio je da je u Velikoj Kladuši policija uhapsila migranta za kojeg je u dodatnoj istrazi utvrđeno da je osumnjičen za ubistvo pet osoba u sukobima migranata u Makedoniji, o svemu se oglasilo i Tužilaštvo USK.

U saopćenju je istaknuo da je Tužilaštvo 28. oktobra zaprimilo prijavu da je u privremenom migrantskom kampu 'Borići' u Bihaću osoba inicijala H. A., prepoznata kao osoba koja je učestvovala u ubistvu jednog migranta na granici Grčke i Makedonije.

"Na temelju ovakvih navoda, putem NCB Interpola Sarajevo zatraženo je da se izvrše provjere kod Interpola Grčke i Interpola Makedonije o konkretnom događaju. Od Interpola Makedonije zaprimljena je obavijest da slučaj ubistva migranta nije evidentiran na teritoriju ove države. Interpol Grčke izjasnio se da su njihovi policijski organi istraživali slučaj ubistva migranta iz Pakistana koji se desio na njihovom teritoriju u julu 2018. godine, ali da je upoređivanjem biometrijskih podataka H. A., koji je uhapšen u Bihaću, utvrđeno da nije povezan s ovim događajem", kaže se u saopćenju Tužilaštva.

Nakon izvršenih provjera, s obzirom na to da nisu postojali osnovi sumnje da je H. A. počinio djelo zbog kojeg je prijavljen, ovo Tužilaštvo je u ovom predmetu donijelo odluku da se istraga neće provoditi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije