Tužilaštvo o presudi Sefiću: Zabrinuti smo odlukom suda, uložit ćemo žalbu

N. K.
Tužilaštvo o presudi Sefiću: Zabrinuti smo odlukom suda, uložit ćemo žalbu
Arhiv / Sanjin Sefić
Tužilaštvo Kantona Sarajevo zabrinuto je presudom Sanjinu Sefiću kojeg je Kantonalni sud u Sarajevu osudio na 14 i po godina zatvora.

Kako je za Radiosarajevo.ba rečeno u Tužilaštvu KS-a, u ovoj instituciji su zatečeni sudskom odlukom u kojoj se mijenja činjenični opis optužnice gdje se prihavata nalaz vještaka odbrane koji je rekao da je Sanjin Sefić vozio 65 kilometara na sat kada je automobilom udario i usmrtio Selmu Agić i Editu Malkoć.

Također, Tužilaštvo KS-a će uložiti žalbu na visinu presude Sanjinu Sefiću, ali i na oslobađajući dio optuženima koji su se teretili za pomaganje izvršiocu nakon počinjenja krivičnog djela, kazali su za Radiosarajevo.ba u Tužilaštvu KS-a.

Podsjećamo, Kantonalni sud u Sarajevu izrekao je danas Sanjinu Sefiću zatvorsku kaznu od 14 i po godina.

Sanjin Sefić bio je optužen za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja i krivično djelo neukazivanja pomoći povrijeđenoj osobi nakon saobraćajne nesreće.

U ovom predmetu optuženi su bili i Sanjinova sestra Sara Sefić, Dino Alić, Amar Salihović i Saud Nišić, koji su se teretili za pomaganje počinitelju nakon počinjenja krivičnog djela - i svi su oslobođeni krivice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije