Tužilaštvo BiH: Produžiti pritvor Zijadu Mutapu i Hasanu Dupovcu za još 60 dana

1
Radiosarajevo.ba
Tužilaštvo BiH: Produžiti pritvor Zijadu Mutapu i Hasanu Dupovcu za još 60 dana
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Memić i Feraget ispred Tužilaštva

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine uputilo je prijedlog prema Sudu BiH da se Zijadu Mutapu i Hasanu Dupovcu osumnjičenim u predmetu stradanja Dženana Memića, mjera pritvora produži za još 60 dana.

"U detaljno obrazloženom prijedlogu, produljenje pritvora je zatraženo iz razloga opisanih u članku 132. stavak 1. točke b) i c), ZKP BiH", navodi se u saopštenju iz Tužilaštva BiH i dodaje da je prijedlog proslijeđen Sudu BiH.

Sud BiH 3. februara donio je rješenje kojim je određen jednomjesečni pritvor Dupovcu i Mutapu, a iz saopšteno je da se terete za krivična djela "organizovani kriminal" i "pomoć učinitelju poslije učinjenog krivičnog djela".

Dženan Memić je u noći 8. februara 2016. godine u Velikoj aleji na Ilidži zadobio povrede opasne po život. Preminuo je 15. februara na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Ljubi i Bekriji Seferoviću, optuženim za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo Dženan Memić, u Kantonalnom sudu u Sarajevu 13. januara 2020. izrečena je oslobađajuća presuda.

Seferovići su i prvostepenom presudom bili oslobođeni.

No, Vrhovni sud Federacije BiH je ukinuo presudu i vratio je na ponovno suđenje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije