Tužilaštvo BiH: Predložen jednomjesečni pritvor za Novalića, Solaka i Hodžića

M. R. S.
Tužilaštvo BiH: Predložen jednomjesečni pritvor za Novalića, Solaka i Hodžića
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Kadrija Kolić, advokat Fahrudina Solaka

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine predložilo je jednomjesečni pritvor za premijera FBiH Fadila Novalića, suspendovanog direktora Federalne uprave civilne zaštite Fahrudina Solaka i vlasnika Srebrene maline Fikreta Hodžića

"Nakon ispitivanja osumnjičenih, tužiteljski tim Tužiteljstva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora od 30 dana", kazao je Boris grubešić, portparol Tužilaštva BiH.

Napomenuo je da tužiteljski tim nastavlja rad na predmetu.

Novalić, Solak i Hodžić su jučer prebačeni u Tužilaštvo BiH gdje su i proveli su noć. Preksinoć su saslušani su u SIPA-i, te uhapšeni i imaju status osumnjičenih. Saslušani su u sklopu istrage koja se vrši zbog nabavke 100 respiratora iz Kine koji su koštali 10,5 miliona KM.

Respiratori su, da podsjetimo još jednom, neupotrebljivi u jedinicama intenzivne njege i nabavljeni novcem građana, bez tendera i preko poljoprivrednog gazdinstva Srebrena malina čiji je vlasnik TV voditelj Fikret Hodžić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije